Trafic şi petiţii

Nu îmi place să încep un articol cu expresia asta, dar nu am încotro: Trebuie să vă povestesc ce mi s-a întâmplat azi! Viaţa mea a fost serios pusă în pericol.

Circulam liniştit pe banda mea când m-am apropiat de o intersecţie nedirijată. Opresc să dau prioritate de dreapta când o doamnă ciufulită, cu cearcăne până pe umeri, m-a izbit în spate. Fără să îşi ceară scuze, şi-a continuat drumul de parcă ar fi fost vina mea că am răsărit în faţa ei.

Spre surprinderea mea nebunia a continuat. Cu toţii circulau haotic. Nu mai exista prioritate de dreapta, benzi de circulaţie, limitare de viteză… Până şi parcările se mutaseră în mijlocul drumului. Vizibil procupat de integritatea mea corporală am început să mă târăsc sfios pe marginea drumului. Încărcat fiind cu marfă, vehiculul era din ce în ce tot mai greu de controlat. Plin de teama unui accident mortal, mă rugam să ajung cu bine la destinaţie.

Cineva acolo sus se pare că m-a ascultat până la urmă. În câteva minute, care mi s-au părut o eternitate, eu şi soţia mea am ajuns la casă. Am plătit produsele, am lăsat căruciorul afară şi pentru prima dată am zâmbit satisfăcut la contactul cu frigul pătrunzător. Scăpasem cu bine din hipermarket.

De obicei merg la cumpărături doar în weekend. E aglomerat, dar oamenii sunt relaxaţi, nu se grăbesc nicăieri, se respectă, îşi dau întâietate. Azi însă, constrâns de împrejurări, am aterizat de la serviciu direct între standurile cu alimente dintr-un hipermarket.

Am suferit. Am fost lovit, călcat, înghesuit, împins. Dar răzbunarea mea va fi dulce. Am ajuns acasă mort de foame şi oboseală, însă primul lucru pe care l-am făcut a fost să formulez o petiţie online. Petiţia mea va aduce ordinea în traficul din hipermarket-uri. Aşa că vă puteţi considera avertizaţi!

Când veţi vedea poliţişti, radare, şi semne de circulaţie între standuri, să nu vă miraţi! Toată lumea bună din Kaufland, Billa, Carrefour, Auchan, Real, Metro, Selgros, Plus, Penny, Profi, Cora, Oncos, Artima, Pic, etc. îmi va mulţumi pentru ideea revoluţionară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *