Sa vorbim despre lucruri imposibile. Povestea lui Hellen Keller

Hellen Keller s-a născut ca orice copil normal, dar la vârsta de un an și șapte luni în urma unei boli a rămas fără vedere și fără auz.

La vârsta de șapte ani, părinții ei, prin intermediul lui Alexander Graham Bell au fost sfătuiți să contacteze Perkins Institute for the Blind. Directorul acestei instituții le-a recomandat-o ca instructor pe Anne Sullivan, o fostă studentă și ea cu probleme de vedere.

Anne Sullivan a început să o învețe să comunice scriind litere pe mâna ei. Hellen a fost frustrată la început. Nu înțelegea că fiecare obiect e descris de un cuvânt format din simbolurile ”scrise” pe mâna ei.

După doar o lună a înțeles că semnele pe care profesoara ei le ”desena” pe o palmă în timp ce pe cealaltă îi curgea apă rece, simbolizau ideea de ”apă„. Apoi a extenuat-o pe Anne Sullivan cerând numele tututor obiectelor familiare din jur.

A învățat să vorbească. În 1904, la vârsta de 24 de ani, a absolvit Radcliffe College. A publicat 12 cărți și mai multe articole. A fost o activistă în viața politică (pentru Partidul Socialist American, dar nimeni nu e perfect 🙂 ). A fost prietenă cu personalități ca Alexander Graham Bell, Charlie Chaplin și Mark Twain.

Aud deseori oameni plângându-se că nu au șanse să facă ceva în viața asta pentru că s-au născut în Romania sau pentru că s-au născut săraci sau etc. Hellen Keller e doar unul dintre cei care i-ar putea contrazice foarte ușor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *