O zi în mintea copiilor

M-am trezit la ora 8. În fiecare dimineaţă mă dau jos din pat şi mă întind. În felul ăsta pun sângele în mişcare. Sângele umblă prin corp ca să îi prindă pe microbi şi să-i înece. Pe urmă stau o jumătate de oră în baie. Mă spăl pe mâini cu săpun ca să dau microbilor cu săpun în ochi. Până la urmă săpunul e făcut din mai mulţi clăbuci care intră în ochii microbilor şi îi anihilează.

M-am dat cu parfumul meu făcut din apă, dop şi parfum. Atunci am realizat că eram puţin trist. Dar nu genul acela de tristeţe care îl face pe om să meargă la un altul şi să bea mult. Cum se făcuse târziu am plecat la tramvai. Nu vroiam să întârzii din nou şi să îmi oblig şeful să gesticuleze de supărare. Ar arăta ca un dirijor, dar dirijorul măcar are un băţ în mână, că e urât să arate cu degetul la ăla care cântă la contrabas ca să vadă cum merge simfonia.

În drum spre serviciu m-am împiedicat de o buruiană. Crescuse în trotuar. Nu degeaba se spune că buruienile sunt nişte plante folositoare doar lor. Trec pe lângă o grămadă de magazine la mine în cartier. Îmi dau seama că sunt un om modern. Modern e când vezi ceva frumos şi e scump şi n-ai bani.

După mult timp am văzut o căruţă cu un cal. Potcoavele scoteau un sunet interesant pe asfalt. Uitasem sunetul ăsta. La cal se pun potcoave ca să nu cadă calul pe spate. Atunci când pune frână, calul se înţepeneşte în potcoave. Mă doare sufletul când văd atâţia oameni trişti pe străzi. Sufletul e când îţi pune mama prăjituri pe farfurie şi îi laşi şi lu’ ăla micu’. Sufletul are o formă de inimă.

România a primit azi un cadou. Oamenii îşi fac cadouri ca să nu fie nesimţiţi. Steagul românesc stă acum şi în insula Şerpilor. Steagul e folositor, ca atunci când veneau turcii peste noi. Eu nu ştiau pe ce ţară veneau şi atunci noi le arătam steagul şi după aia ei ştiau. Cam aşa e cu insula asta. Un ministru şi-a dat demisia. Cred că a avut un secret pe care nu trebuia să îl ştie poliţia, dar i-au găsit amprentele pentru că a pus mâna pe uşă şi i-au rămas degetele acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *