Ingrasamant pentru gazon

Gazonul este un element decorativ al gradinii, iar o peluza, necesita hranire regulata,  deoarece este o cultura intensiva, care in acelasi timp este actualizata periodic prin aplicarea ingrasamantului pentru gazon. Fara aplicarea regulata de azot, fosfor, potasiu si fier, gazonul isi va pierde rapid aspectul atractiv si va deveni doar o pajiste cu iarba uscata.

Fertilizarea de primavara

Dupa o iarna lunga, toata lumea vrea ca pajistea sa devina verde si sa fie acoperita cu iarba tanara. Dar acest lucru nu se intampla intotdeauna, mai ales daca nu ii acorzi atentia adecvata si ignori ingrasamantul sezonier. In primavara, peluzele se confrunta in primul rand cu o lipsa acuta de azot. Acest macronutrient promoveaza cresterea rapida a ierbii tinere. Cu adaosuri de fosfor, sistemul radicular se intareste, iar cu adaosuri de potasiu se asigura cresterea gazonului, facandu-l mai rezistent la boli si seceta. Peluza, in primavara este alimentata imediat dupa ce zapada se topeste. Pentru a fertiliza gazonul ai nevoie de ingrasamant pentru gazon, pe care il poti gasi in magazinele online, sub forma de ingrasamant lichid si ingrasamant solid.

Ingrasamantul lichid, este introdus o data la fiecare 10-15 zile. 2 capace (80 ml) de produs se dilueaza in 12 litri de apa si cu aceasta solutie se stropeste gazonul. Aceasta cantitate de ingrasamant lichid este suficienta pentru o suprafata de 6 mp. Substanta diluata poate fi depozitata timp de doua saptamani, pana la urmatoarea udare.

Ingrasamant pentru frunze si tulpini

Daca vorbim despre plante de apartament, acestea pot fi, de asemenea, hranite cu ingrasamant pentru plante de ghiveci. Folosirea ingrasamantului pe frunze este buna, deoarece afecteaza partile plantei la nivel local. De exemplu, daca doresti ca frunzele sa fie mai groase si mai stralucitoare, dar planta a primit deja partea principala de nutrienti, merita sa recurgi la pulverizare. Frunza ia atat cat are nevoie, iar intreaga planta nu va suferi de suprasaturatie de minerale. Ingrasamintele pulverizate la nivelul frunzelor, au propriile caracteristici. De exemplu, eficienta lor este mare, in cazul in care planta este tanara (primul an de viata). In plus, frunzele si tulpinile multor plante sunt protejate initial de absorbtia oricarei substante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *