Evolutie vs stiinta

De cele mai multe ori conflictul dintre evolutie-creatie este un conflict de fidelitate. Departe de a fi bazat pe fapte si studii stiintifice.

Indemnul “crede si nu cerceta” pe nedrept atribuit crestinismului este imbratisat de cei mai multi declarati atei. Vorbesc acum de omul obisnuit nu de cercetatori desi ar avea o oarecare aplicatie si acolo.

In cele mai multe cazuri, atunci cand stai de vorba cu cineva si iti spune ca el crede in evolutie, intreaba-l daca a ajuns la concluziile lui cercetand de unul singur argumentele pro si contra sau daca nu cumva le-a inghitit pe nemestecate.

Pe nemestecate pentru ca le-a gasit in cartea de biologie sau geografie, pe nemestecate pentru ca le-a vazut pe Discovery. Am curaj sa zic ca 90% dintre “evolutionisti” fac parte din a doua categorie.
Acelasi lucru este si pentru “creationisti”. Nici unii, nici altii nu au cautat intai argumente si apoi au crezut. Procesul este exact invers, intai au crezut si apoi au cautat argumente.

Daca in cazul creationistilor, lucrul asta e de inteles ci chiar laudabil pentru ca ei sunt cei care au de-a face cu credinta, in cazul evolutionistilor e de neiertat. Un evolutionist se lauda cu stiinta, cu metodele acesteaia si cu faptele.

Evolutionistul spune ca teoria evolutiei este “demonstrata”. Intreaba un “evolutionist obisnuit” care sunt mecanismele evolutiei si vezi cat de vaste sunt cunostintele lui in domeniu. De ce? Pentru ca el nu are nevoie de argumente serioase ca sa creada. Ii ajunge autoritatea celui care ii prezinta argumentele, respectiv profesorul, manualul, canalul tv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *