De ce în tabără?

Prima dată când m-au trimis părinţii în tabără a fost la vârsta de 6 ani. Nu înţelegeam motivul pentru care trebuia să plec cu alţi copii la mare. Nu-mi surâdea deloc ideea. Totuşi, m-am întors foarte încântată. Mi-am facut alţi prieteni. Am învăţat să înot. Am ştiut să mă descurc singură. În verile următoare, au urmat zeci de alte tabere, în locaţii diferite, cu oameni de la care mereu am învăţat ceva nou.

Vara asta însă, am schimbat rolurile. De la copilul dornic de distracţie şi de experienţe noi, am devenit cea care “creează” distracţia, mai exact – “animator de tabere pentru copii.”

Locaţia taberei a fost într-o zonă de munte, ce permite diverse activităţi outdoor. Eu am fost fericita animatoare a grupei mici. Ideea de bază s-a învârtit în jurul conceptului de Olimpiadă, mai ales că tabăra a avut loc în perioada Olimpiadei de la Beijing. Copiii au fost împărţiţi în 3 echipe, care au concurat la diverse probe, prin rotaţie. Rezultatele lor au fost consemnate la sfârşitul fiecărei zile, tot sejurul devenind o competiţie perpetuă între echipe. În special le-au plăcut probele fizice: tiroliană, escaladă, via ferrata, TSA (tehnica speologiei alpine), mountain bike, tir cu arcul, vizitarea peşterilor neamenajate.

În fiecare zi, dupa cină au avut activităţi surpriză: Serata isteţilor (când s-au întrecut la jocuri de inteligenţă), Serata forţoşilor, Serata chinezească (cand s-au costumat şi au învăţat despre cultura chinezească – dat fiind cadrul imaginar al olimpiadei), Serata devoratorilor de publicitate (când au creat sloganuri, afişe şi spoturi pentru diferite produse propuse de noi).

Impresionant a fost modul în care au lucrat în echipă. S-au încurajat. Au socializat. Au eliminat orice barieră de vârstă în momentul în care ştiau că trebuie să câştige. Când au venit părinţii după ei, unul dintre copii a facut rezumatul taberei, astfel încât părinţii să-i înţeleagă experienţa: “Ăsta da teambuilding, mama! Nu ca ăla în care ai fost tu acum două săptămâni!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *