Cum am devenit simetric

De fapt m-am născut cu o oarecare simetrie (dacă nu pun la socoteală urechile mele care nu seamănă între ele). Simetrie pe care am pierdut-o în clasa a IV-a. E drept că s-a întâmplat atât de repede încât nu am simţit nimic, dar asta nu m-a scutit pe urmă de câţiva ani de complexare.

Ne-am strâns într-o zi de primăvară la o şcoală mai mulţi ţânci pentru un examen. Pe atunci se dădea un examen aproape de sfârşitul clasei a patra. Poate că încă se mai dă. Nu am nicio amintire de la examen. În schimb îmi aduc aminte joaca de după, de parcă s-ar fi întâmplat ieri.

Undeva la un colţ de clădire am luat în braţe un băieţel cu vreo 10 centimetri mai mic decât mine. Nu vă gândiţi că aş fi avut ceva înclinaţii dubioase! L-am luat în braţe la o viteză ameţitoare. Cei 10 centimetri în plus mi-au fost fatali. Eu după un colţ, el după altul, amândoi grăbiţi spre ceva. Fruntea lui s-a oprit în buzele mele. În buza de sus mai exact. Ce a urmat e o poveste horror cu sânge, doctori, scandal şi plânsete.

Jumătate din buza de sus mi-a mascat caninul timp de opt ani. Arătam cam…stâmb. Eram tot frumos, nu vă speriaţi! 😛 Doar că la o privire mai atentă, gura mea părea că îţi face cu ochiul. La propriu şi la figurat în acelaşi timp, dacă înţelegeţi ce vreau să zic. Situaţia s-a remediat abia în clasa a XII-a.

S-a remediat e maniera mea elegantă de a spune că mi-am luat un pumn în gură. Doar nu vă gândeaţi că mi-am făcut ceva operaţie estetică? Ultima mea tentativă de a avea un schimb politicos de pumni s-a încheiat subit după ce am încasat o directă de dreapta în buza de sus. Aceeaşi ca în clasa a patra, doar că de data asta în cealaltă jumătate. Obsedatul de imagine din mine (ca să nu zic narcisistul) nu a mai putut continua “bătălia” la gândul unei teribile desfigurări.

Din ceea ce părea rău, a ieşit până la urmă ceva bun. Umilinţa unui pumn în văzul tuturor s-a transformat într-o mare binefacere. Acum buza mea de sus atârnă peste ambii canini. Arată cam obosită, dar măcar sunt simetric!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *