Cand vrei sa investesti bani in online

…in general investesti acei bani in promovarea unui produs/site/serviciu/etc. Cum prea multi oameni incearca sa prosteasca investitorii trebuie luate anumite chestii in calcul(eu cel putin pe astea le consider cele mai importante):
1. Ce fel de trafic are cel care ofera promovarea.
Putini stiu, dar multi folosesc, site-urile de trafic-exchange. Ce sunt defapt site-urile de trafic-exchange? Dupa parerea mea sunt doar niste servicii gratuite sau platite care nu fac nimic altceva decat sa iti imbunatateasca statisticile, ele nu ofera nici un plus in schimb, decat acel numar impresionabil de unici sau vizite(ex:enterclick.ro, easyhits4u.com ,trafficexchangelist.com, si multe altele care le puteti gasi printr-o simpla cautare pe google). Aceste servicii in general sunt folosite de persoane care vor sa-si intreaca site-urile concurente la statistici, si atat. Mai pe scurt…oameni care fac orice sa aiba un plus la trafic.

Una e sa ai trafic generat de un site, alta e sa ai trafic real si facut pe munca si timpul tau.

2. Ce fel de vizitatori are cel care ofera promovarea. 
Aici ma refer in primul rand la varsta, apoi la nisa site-ului(sau invers). In functie de asta iti poti da seama cat de mare poate avea succesul campaniei tale de promovarea a produsului/site-ului/serviciului/etc. Treaba asta se numeste promovare targetata. Ca sa intelegeti si mai bine, degeaba vindeti un banner cu vanzare de cuie pe un site de retete culinare.

3. Promovare prin bloguri-simplu si usor.
Nimic nu-i mai simplu, decat promovare prin bloguri. De ce? Pentru ca blogosfera romaneasca e pe zi ce trece tot mai mare, si ai de unde sa alegi. Aici avem mai multe modalitati de promovare si anume:
– vanzare de link
– vanzare banner
– vanzare articole
– sau in functie de cat de influent e cel care scrie pe blog o campanie mai lunga in care bloggerul sa bage link-uri pe cuvant cheie in mai multe articole de-ale lui…
– plus alte modalitati.

4. Bounce Rate.
Bounce Rate-ul unui site conteaza foarte mult. Ce este defapt Bounce Rate-ul? Bounce rate-ul e procentul de vizitatori care ies de pe site/blog/forum/etc fara sa dea vreun click. Degeaba ai 10.000 de vizite pe zi daca ai un bounce rate de 80%. Daca procentul la bounce rate e mai mare de 70%, e bai mare. (eu mi-l mentin intre 35 si 45% :-D)

5. Optimizare pentru motoarele de cautare (SEO).
Degeaba vrei sa vinzi ceva daca nu ai un minimum de cunostiinte SEO. Trebuie sa analizezi putin anumite site-uri din punct de vedere SEO inainte sa ii intrebi pe webmasteri de vreo colaborare. Sa aiba un

Cam astea zic eu ca ar fi cele mai importante lucruri care trebuie stiute despre un site inainte sa faceti o campanie online si sa va promovati un produs/site/etc. Bine inteles…mai sunt si alti factori insa eu cred ca astia ar fi cei mai importanti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *