Biserica pe timp de criza

Am asa o impresie ca preotii astia is cam idioti de felul lor. Nu toti, majoritatea. Adica oamenii abia se descurca de pe-o luna pe alta, si tu ceri bani la stat pentru biserica. In ziua de azi prostia si mârlãnia nu mai are limite. Si nu ceri putin, ceri 20 de milioane de lei.

De ce sunt sigur…e ca banii astia se vor aloca bisericii. De ce!? Pentru ca isi mai iau si altii bani de-acolo. Nu stiu, dar daca ar fi dupa mine, as darama la biserici la greu. Daca nu as darama nu as mai aproba construirea la nici una de azi inainte. Hai ma!? Eu inca nu am vazut oras cu mai putin de 5 biserici, si am umblat prin multe orase. De ce dracu trebuie atatea biserici? Pentru ce!? Una doua nu-i deajuns? Chiar trebuie sa fie una in fiecare cartier?

De cand ma stiu, o singura chestie buna am vazut la biserica. Cand zic biserica ma refer la toate…nu la una anume. Cand am fost la Suceava in toamna, si m-am fost cazat la “Azilul de batrani Sf. Ioan”, care defapt e o manastire, am prins chiar o perioada ok. Ce se intampla mai exact acolo? Batrani fara casa/familie erau cazati pe gratis cu absolut toate conditiile asigurate.

La schimb, mai faceau una alta pe-acolo. Mai taiau un bat, mai mutau o galeata, etc. In zilele acelea am avut sansa sa vad cum se aduna haine pentru ceva sinistrati. Deci totusi…am vazut ca si biserica contribuie cu ceva. Alta chestie, cu banii alocati de la stat, langa manastire s-a construit un gradinita cu program prelungit. Dar nu orice gradinita, una de lux. Am intrat, am vazut, doamnie fer! Copiii primeau o mancare de iti curgeau balele, si aveau niste conditii de puteai sa mananci de pe jos. Pacat ca nu am facut poze.

Tot aici, mi-a fost explicata starea financiara a manastirii. Tot ce e ban de la stat se aloca ca si ajutoare. Tot ce e donatie de la persoane fizice, sau de la alti credinciosi, se aloca imbunatatirii manastirii. Mi se pare corect asa…

Tot la Suceava cand am fost, am vizitat si manastirea Putna, acolo cunoscandul pe popa ala mare…bossu`. Ne-a aratat ce si cum vrea sa mai faca, si am zis si aici ca e ok. Cu ce nu a fost nici el de acord e construirea unei noi biserici, dar din cate am inteles si de aici au plecat multi bani pentru copii orfani si alte ajutoare. Deci totusi, au facut ceva.

Eu personal, in afara de aceste doua cazuri, nu am auzit de o biserica sa faca ceva bun. Doar cer bani pentru a construi o biserica. Atat! Biserici biserici biserici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *